Historie

Min første hund en bokser "Reksi" fikk jeg da jeg var 14 år gammel. Siden da har jeg alltid hatt hund. Første blodhund kom i hus i 1976. Det var en hannhund fra Mjavos kennel. Senere kom ei tispe fra samme kennel. En meget vakker tispe som var mor til mange championer Blant annet til Int nordisk Dk ch Nordisk vinner 86. Finsk vinner 86-88-89Københavnvinner 89 og Verdensvinner 89 Ter -Abyrex I`scream.  På Mjavos kennel var der også rasekatter. De lurte meg med på en katteutstilling hvor jeg falt pladask for en Chornish rex. På neste utstilling ble det kjøpt en abyssiner. Nå var tiden inne for å flytte ut av byen og jeg kjøpte et lite småbruk med 25 mål jord på Svorkmo i Orkdal.

 En belgisk fårehund Tervueren ble i 1979 kjøpt fra kennel Woodshine. Woodshine`s Aicanse og Questenberg Ottawa Squaw (engelsk import)  ble stamtispene på kennelen. Senere tok jeg inn to hannhunder fra kennel Alcyon i Skottland. Alcyon Ladykiller og The Troubleshooter at Alcyon. Avlet noen år bare på tervueren men overtok ei meget vakker groenendael tispe som senere avlet fantastisk bra valper. Både gemyttmessig og eksteriørt. En Malinois har også vært innom på kennelen.   

  I det andre blodhundkullet mitt eksporterte jeg flere hunder til Finland. Blant annet til kennel Front Rovs som  hadde en Skye Terrier på fòr for Finnsky. Da jeg fikk bilder av blodhundvalpen og skye terrieren ble det øyeblikkelig tatt en telefon til Finland for å høre om det var planlagt Skyeterrier valper. I 1987 var vi over til Finland og hentet Finnsky Ladystar og Finnsky Light Lady. Finnsky Ladystar er stammor til mine skyer.

Så Kennel navnet mitt kommer av Ter som står for Tervueren og Terrier. Aby viser til Abyssinier og Rex viser til Chornish rex katt. Jeg har samme kennelnavn på katt som på hund. Katte avlen er inntil videre lagt på is, da den eneste katten i huset for tiden er en 14 år gammel halv abyssiner.